به این بیماری فلجی زایمان، هیپوکلسیمی و در اصطلاح محلی تخته بند نیز گفته می شود.

دام های مبتلا معمولا در دامهای بالغ و بیشتر در گاوهای چند بار زایش دیده می شود. احتمال وقوع آن به طور معمول طی ۴۸ ساعت بعد از زایمان رخ می دهد. در مواقعی ممکن است چندین روز قبل از زایمان بروز کند. علائم این بیماری شامل ساییدن دندانها روی هم دندان قروچه عدم اشتها، کم حجم شدن مدفوع، عدم فعالیت و ضعیف شدن ماهیچه به صورتی که دام زمین گیر میشود عدم تعادل و کج شدن گردن کاهش ضربان قلب، اختلال در خونرسانی به بعضی بافتها، افسردگی کاهش دمای بدن، اتساع مردمک چشم، غیر فعال شدن شکمبه، نفخ و مرگ زود هنگام ) در صورت عدم معالجه به موقع را می توان ذکر نمود. علت بیماری افزایش مصرف کلسیم و پتاسیم در دوره خشکی تولید بالا اختلالات هورمونی که در نتیجه
آن باعث اختلال در جذب کلسیم یا تجزیه کلسیم از استخوانها می شود. علائم تشخیص آن شامل کاهش کلسیم خون به کمتر از ۷ میلی گرم در دسی لیتر خون، کمبود فسفر در خون، متغیر بودن میزان منیزیم خون روی جذب کلسیم و فسفر تاثیر دارد. افزایش سطح آنزیم ها کراتین کیناز و آمینوترانسفراز در پلاسما به خاطر تجزیه بافتهای ماهیچه ای را می توان ذکر نمود. جهت درمان این عارضه سریعا به درمانهایی چون تزریق داخل وریدی بورگلوکورنات ، ژل های کلسیم خوراکی و تزریق محلولهای کلسیمی مانند کلسیم، منیزیم، فسفر را انجام دهید.

جهت پیشگیری، قبل از زایمان و در دوره خشکی از تغذیه گاوها با جیره های با کلسیم بالا خودداری شود. جهت فعال شدن غده پاراتیرویید و توانایی بدن در جذب کلسیم خوراندن دوزهایی از کلسیم به دام قبل از زمان زایمان و در زایمان و تکرار آن در ۱۲ و ۲۴ ساعت بعد برای گاوهایی که احتمال تب شیر وجود دارد از بهترین شیوه های پیشگیرانه میباشد. همچنین به تعادل آنیون کاتیون در جیره دوره انتقال توجه ویژه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تدبیردانه